Onze Begunstigers:

 

 

 

logominnaar

 

 

 

 

 

 

Hier kan

uw logo of

tekst staan (3)

 

 

 

Hier kan

uw logo of

tekst staan (5)

 

 

 

 

Route maken (GPX-bestand) voor je fietscomputerVroeger (tja, vroeger … toen gingen er nog 7 in een sixpack) was het mogelijk om in Strava een route te creëren en deze te uploaden naar bijvoorbeeld je Wahoo-fietscomputer. Doordat deze mogelijkheid inmiddels is opgeborgen achter een betaalmuur, is dit voor de meeste Stravagebruikers onbereikbaar geworden.
Maar de wens om bijvoorbeeld thuis een route te maken, deze te uploaden naar je fietscomputer en vervolgens op pad te gaan, blijft natuurlijk volop aanwezig.
Gelukkig kan dat nog steeds, o.a. met behulp van Google Maps, mits je een Google account hebt of er een aanmaakt. Hierbij een handleiding hoe je zo'n route kunt maken.

Log in op je Google account. Het aanmaken daarvan is op heel veel plekken op internet beschreven.
Open Google Maps.
Kies en klik op een beginpunt voor de route en klik vervolgens op het blauwe vierkantje met de "geknakte" witte pijl. Nu komt er linksboven een blauw vlak in beeld. Klik vervolgens aan de rechterzijde van dat vlak op de twee pijltjes (op en neer), zo krijg je dat gekozen startpunt bovenaan. Nu kun je een bestemming (routepunt) toevoegen, bijvoorbeeld door op een volgend dorp of een bepaalde kruising te klikken.
Klik vervolgens links in het blauwe vlak op het omcirkelde plusteken "Bestemming toevoegen" en kies een volgend punt op de kaart.

Dit toevoegen van een bestemming (en het daarmee verlengen van je route) kun je maximaal negen maal doen. Maar daar kom je dus niet erg ver mee. Wat nu?
Wel, verwijder het voorlaatst toegevoegde punt. Dan zijn er 2 mogelijkheden: de gekozen route wijzigt niet of de gekozen route wijzigt wel. In het eerste geval (geen wijziging) is er niets aan de hand. Wijzigt de route wel en wil je dat niet, dan kun je met je cursor op de gewijzigde route gaan staan en deze slepen naar de door jou gewenste route. In beide gevallen heb je éénmaal "Bestemming toevoegen" vrijgespeeld. Dat kun je herhalen met alle overige toegevoegde bestemmingen tussen je begin- en (voorlopig) eindpunt. Op die manier kun je weer nieuwe bestemmingen toevoegen en zo je gekozen route steeds verder verlengen.

Op enig moment is je route compleet. Dan vind je onder het grote blauwe vierkant "Route verzenden naar je telefoon". Klik daarop en dan zie je meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld versturen naar je telefoon, maar ook naar je Gmail-adres. Waar de route in je telefoon terechtkomt, is mij nog steeds een raadsel, maar verzenden naar Gmail werkt prima.

Open vervolgens het bericht in je Gmail, klik op "Bekijken in Google Maps" en kopieer de browserregel. Dat is regel bovenaan je scherm die begint met https://www.google.nl/. Ga vervolgens, bijvoorbeeld in een tweede scherm, naar https://mapstogpx.com/, plak de gekopieerde browserregel in het vak met "Paste your Google Maps link here …" en klik op "Let's go".
Afhankelijk van je browser verschijnt de vraag of je het bestand wilt opslaan of wordt het bestand direct opgeslagen (waarschijnlijk in je rubriek Downloads).

Vervolgens zend je een e-mail naar je eigen Gmail met de bewuste download als bijlage. Lukt dat niet, stuur het dan naar een vriend of kennis met de vraag een bericht met die bijlage naar je eigen Gmail (terug) te sturen. Open dat bericht en open de bijlage. Dan verschijnt de vraag "Import route naar Wahoo elemnt app?" Klik op OK en je route zit in je Elemnt app. Vanuit daar is deze te uploaden naar je fietscomputer.

Het bovenstaande is geschreven voor een Wahoo-computer. Het uploaden van het GPX-bestand naar een ander type computer (bijvoorbeeld van Garmin, Mio, Polar of Sigma) zal wellicht net iets anders verlopen, maar het creëren van een route in Google Maps en het omzetten daarvan in een GPX-bestand is voor alle merken hetzelfde.

Buienradar

 

 

 

Bezoekers

We hebben 17 gasten en geen leden online

 

<iframe src="https://webservice.ntfu.nl/fietssport-widget/?type=2&radius=50&zipcode=4331" name="FietssportKalenderWidget" id="FietssportKalenderWidget" style="border:0px;width:100%;min-height:350px;"></iframe>