Onze Begunstigers:

 

 

 

logominnaar

 

 

 

 

 

 

Hier kan

uw logo of

tekst staan (3)

 

 

 

Hier kan

uw logo of

tekst staan (5)

 

 

 

 

Overzicht wielerwetenschapLet op:
Door een technisch mankement werken
op de hieronder vermelde pagina's
mogelijk enkele youtubefilmpjes tijdelijk niet.
   Onze verontschuldiging voor het ongemak!  

 
Op de eerste vier pagina's in dit gedeelte van onze website vind je allerhande informatie die handig en nuttig kan zijn bij de aanschaf van je nieuwe of gebruikte racefiets.

Racefiets kopen
Informatie, advies, aanbevelingen en tips voor de aanschaf van een nieuwe racefiets.

Tweedehands racefiets kopen
Informatie, advies, aanbevelingen en tips voor de koop van een tweedehands racefiets, met een stap-voor-stap aankoopkeuring.

Dubbel, triple of compact
Informatie over de diverse soorten crankstellen en een overzicht van de voor- en nadelen van elke variant.

Cranklengte
Informatie en afdvies over de juiste lengte van de cranks.Op de pagina's daarna vind je allerhande informatie over fietstechniek en over de techniek van het fietsen. En dat is niet hetzelfde!

Efficiënt fietsen
Hier leggen wij u de hoofdlijnen uit van hoe u met zo min mogelijk inspanning op een bepaald punt kunt komen of, anders gezegd, hoe u met een bepaalde inspanning zo ver mogelijk kunt komen. Dat hangt o.a. sterk af van uw trapfrequentie en de lengte van uw cranks.

Trapfrequentie
Ja, dat kan dan niet uitblijven. Een aparte pagina gewijd aan de snelheid waarmee u de beentjes ronddraait en hoe nuttig dat wel is. Of niet.

Verzettentabellen
Hier vindt u twee verschillende soorten tabellen, namelijk de echte verzettentabellen die de verhouding weergeven tussen het aantal tanden op de kettingbladen vóór en die op de kransjes achter, en de (door andere sites doorgaans ook als verzettentabel aangeprezen) afstandtabellen die de uitkomsten van de echte verzettentabel vermenigvuldigen met de geschatte omtrek van een band terwijl deze belast wordt.
Van elke soort treft u er twee aan; één met de "normale" verhoudingen voor een racefiets en één (als pdf-document) waarbij ook de bij MTB- en tijdritfietsen gebruikelijke afwijkende maten zijn opgenomen.
Vier tabellen dus in totaal, met een maximaal bereik van 22 tot 56 tandjes vóór en 11 tot 34 tandjes achter. Gekker moet het niet worden!

Waaier rijden
Voor de één gesneden koek, voor de ander een raadsel hoe het in z'n werk gaat. Daarom een pagina Waaierrijden (deel 1) met o.a. de grondbeginselen van de enkelvoudige waaier en de pagina Waaierrijden (deel 2) met o.a. de techniek van de dubbele waaier.
   

 

Auteursrechten e.d. 

Buienradar

 

 

 

Bezoekers

We hebben 9 gasten en geen leden online

 

<iframe src="https://webservice.ntfu.nl/fietssport-widget/?type=2&radius=50&zipcode=4331" name="FietssportKalenderWidget" id="FietssportKalenderWidget" style="border:0px;width:100%;min-height:350px;"></iframe>