Onze Begunstigers:

 

 

 

logominnaar

 

 

 

 

 

 

Hier kan

uw logo of

tekst staan (3)

 

 

 

Hier kan

uw logo of

tekst staan (5)

 

 

 

 

Wieler Woordenboek

Hier is 'ie dan: de grootste wielerwoordenlijst uit het Nederlands taalgebied.

De wielerencyclopedie van het Zeeuwsch Vélocipède Genootschap met meer dan 325 aanduidingen, begrippen, definities, gezegdes en uitdrukkingen uit de wondere wereld van de wielersport.
Van "Aanklampen" tot "Pipo de Clownfiets" en van "Eindschot" tot "Zwieper".
Bijeen verzameld in boeken, tijdschriften, websites, documentaires, ritverslagen en ... 150 jaar wielerervaring!
Waar andere overzichten gevuld zijn met de meest onbekende uitdrukkingen, obscure merken en achterhaalde techniek, beperken wij ons in dit overzicht van wielerjargon tot de onderwerpen die er vandaag de dag toe doen. Deze wielerencyclopedie wordt dan ook met grote regelmaat herzien en aangevuld.
Het teken ™ achter een woord duidt er op dat dit woord een geregistreerd handelsmerk is.

Gehele of gedeeltelijke overname van deze wielerwoordenlijst is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Webmeesters van het Zeeuwsch Vélocipède Genootschap.
Ben je zelf de webmeester van een wielersportgerelateerde website? Maak het jezelf en je lezers dan gemakkelijk en volsta simpelweg met het plaatsen van een link naar onze website en/of (nog beter:) naar de betreffende pagina daarvan. Want deze en de overige pagina's van onze site worden zeer regelmatig bijgewerkt en verbeterd.
Dan hebben jij en je lezers altijd de meest recente en complete versie binnen handbereik!

 

 

Auteursrechten e.d.

Buienradar

 

 

 

Bezoekers

We hebben 10 gasten en geen leden online

 

<iframe src="https://webservice.ntfu.nl/fietssport-widget/?type=2&radius=50&zipcode=4331" name="FietssportKalenderWidget" id="FietssportKalenderWidget" style="border:0px;width:100%;min-height:350px;"></iframe>